Stop vocht en schimmels - Erkend specialist

Vocht bestrijden? Ontvang gratis een diagnose en prijs op maat!
Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Vochtige muren behandelen & Prijzen

Last van vochtplekken in je huis? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Elk vochtprobleem heeft dan ook z’n eigen behandeling. Het is heel belangrijk om het vochtprobleem op de juiste manier op te lossen om te voorkomen dat het terug komt. Hoe vochtige muren behandelen? Ontdek het hier!

Snel naar: vochtplekken onderaan de muurmidden muur of plafondbuitenmuurprijs

 

Vochtige binnenmuren behandelen

1) Vochtplekken onderaan de muur

Als je vochtplekken hebt aan de onderkant van je muur, op het gelijkvloers, en je huis voor 1980 gebouwd is, dan is de kans groot dat je te maken hebt met opstijgend vocht.

Opstijgend vocht wordt veroorzaakt door grondvocht dat in de muren trekt. Dit is mogelijk als je huis geen waterkering heeft of door verouderde funderingen. Een waterkering of een vochtkering is een folie uit kunststof of roofing dat in je muren wordt verwerkt bij het bouwen ervan. Deze zorgt ervoor dat water uit de grond niet in de muren kan dringen.

Als je woning wel een waterkering heeft (meestal woningen die na 1980 gebouwd zijn), is de vochtplek onderaan je muur niet te wijten aan opstijgend vocht. Het probleem zal hier bij het pleisterwerk liggen.

 

Opstijgend vocht oplossen

Opstijgend vocht kan je behandelen door je muren te injecteren met een vochtwerend middel. Er worden dan gaten gemaakt om de 10 à 15 cm. Dit vochtwerend middel zal het opstijgend water tegen houden en zo de muren droog houden.

Een andere mogelijkheid om opstijgend vocht te behandelen is door je muur te onderkappen en zo alsnog een waterkering te plaatsen. Er wordt een rij stenen uit je buitenmuur gehaald en daar wordt een vochtwerende folie op geplaatst. Je muren onderkappen is de meest efficiënte methode om opstijgend vocht te verhelpen maar het gaat wel met grote werken gepaard. Daarom plan je dit best in in een renovatie. Je muren injecteren daarentegen is snel gebeurd en lost je probleem ook helemaal op. Ontdek verder in dit artikel de prijs.

 

vochtige muren behandelen opstijgend vocht

 

2) Vochtplekken op het plafond of midden op de muren

Natte ramen of vochtplekken in het  midden van de muur of op het plafond zijn te wijten aan condensatievocht. Dit komt vaak voor in de badkamer, slaapkamer of keuken en komt door een gebrek aan ventilatie.  Daar waar je wast, kookt en slaapt komt er veel vocht vrij. Dit vocht moet naar buiten kunnen. Wanneer dit niet het geval is, zal het in huis blijven hangen en zo vochtplekken vormen op de muren en schimmel vormen aan de raamranden.

 

Condensatievocht behandelen

Eerst een vooral is verluchten bijzonder belangrijk. Maar wanneer je al met condensatievocht te maken hebt, zal dit niet voldoen om het probleem op te lossen. Wat je nodig hebt is een goed ventilatiesysteem dat je woning continu ventileert. In de badkamer is het een goed idee om een ventilatierooster in te bouwen en dit aan te sluiten aan de lichtschakelaar. Voor andere ruimtes is een mechanisch ventilatiesysteem de beste manier om condensatievocht op te lossen en in de toekomst te voorkomen. Koop je ventilatierooster hier of ontvang hier offertes van plaatsers van ventilatiesystemen.

Vochtproblemen kunnen ook ontstaan door koudebruggen. Dit zijn plekken waar de isolatie onderbroken is, bijvoorbeeld in de hoeken als je langs binnen hebt geïsoleerd. Daarom kan beter isoleren in sommige gevallen ook een oplossing bieden.

 

vochtige muren behandelen plafond

 

Vochtige buitenmuren behandelen

Buitenmuren die vochtig zijn of vochtplekken vertonen hebben meestal te maken met doorslaand vocht. De gevolgen hiervan lopen vaak door tot in de binnenmuur. Een poreuze gevelbekleding of voegen kunnen vocht (bijv. door regen) doorlaten en zo vochtplekken veroorzaken in de binnen- of buitenmuur.

 

Doorslaand vocht behandelen

Doorslaand vocht heb je door een poreuze gevelbekleding of voegen. Door je gevel te impregneren wordt deze waterafstotend en zal het vocht niet meer in de muur indringen. Bovendien helpt dit ook tegen mosvorming op je gevel.

Je kan ook je gevel schilderen met een vochtwerende verf. Hierbij heeft je gevel meteen een nieuwe look. Als je het nog groter ziet, kan je ook je gevel renoveren door een nieuwe gevelbekleding te plaatsen. Ontdek hieronder de prijs.

 

vochtige muren behandelen impregneren

 

Prijs vochtige muren behandelen

Methode vochtbestrijdingRichtprijs vochtige muren behandelen
Muren injecterenvanaf €100 per lopende meter
Muren onderkappenvanaf €100 per lopende meter
Muren impregneren€8 à €12 / m2
Schilderen met vochtwerende verf€15 à €40 / m2
Ventilatiesysteem plaatsen€3000 à €8000 / m2

Deze prijzen zijn richtprijzen. Je kan zeer eenvoudig een prijs op maat ontvangen via de offertepagina. Dit is volledig gratis en vrijblijvend.

 

Belang vochtige muren behandelen

Vochtplekken in huis zorgen voor een zeer ongezonde leefomgeving. Het kan de luchtwegen aantasten en allergieën veroorzaken. Bovendien kan het de constructie van je gebouw aantasten. Als het vocht in je isolatie trekt, zal je energiefactuur serieus de hoogte in gaan. Natte isolatie zorgt namelijk niet voor het gewenste effect. Voorkom dat je door vocht je hele huis moet herschilderen, behangen, isoleren of stuccen en contacteer snel een vochtbestrijder om je vochtige muren te behandelen. Via de online offertepagina kom je eenvoudig met erkende vakmannen in contact en kan je gratis en vrijblijvend hun prijzen vergelijken.